پیچ و مهره برتر از جوشکاری
اتصالات یکی از مهمترین نکاتی است که باید در ساختمانهای فولادی مورد توجه قرار گیرد چرا که تجربه ثابت کرده درهنگام وقوع زلزله فقدان اتصالات استاندارد می تواند باعث تخریب وبه وجود آمدن خسارات شدید در سازه شود.
پیچ و مهره ها شناسنامه دارنددر سازه های پیچ و مهره ای اغلب جوشکاری ها و برش ها در سالن سرپوشیده انجام می شود و در این جوشکاری هااز جوش زیر پودری یا از co 2 استفاده می کنند . این نوعوع جوش ها چون پاشش ندارند و به صورت صنعتی ساخته شده و مورد کنترل و بازرسی قرارمی گیرند از مشکلات کمتری برخوردارند چرا که این سازه ها دارای شناسنامه هستند و شرکت سازنده باید تمام مسئولیت ها را بر عهده بگیرد . لذا برهمین اساس پیچ و مهره های که در کارخانه تهیه می شوند نیزبه همین صورت تحت کنترل و بازرسی دقیق قرارمی گیرند وبرای آنها شناسنامه جهت شناسایی و اطمینان از کیفیت و مقاومت آنها صادر می شود250 سال عمر سازه های پیچ و مهره ای سازه های پیچ و مهره ای به دلیل اینکه فرایند ساخت آن کاملا صنعتی و علمی است می تواند تا 250 سال عمر داشته باشد . علاوه براین چون مواد تشکیل دهنده پیچ و مهره از بهترین نوع فولاد سخت سخت است لذا در برابر زلزله از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است جمع کردن سازه با قابلیت پیچ و مهره یکی دیگر از مزایای ساختمانهای با اسکلت پیچ و مهره ای این است که شما اگر بخواهید مکان خانه و یا نقشه آن را تغییر دهید با باز نمودن پیچ و مهره ها می توانید از سازه نهایت استفاده را داشته باشید اما در سازه های که با روش جوشکاری به هم متصل شده اند باید عمل قطع برش در محل های اتصال صورت گیرد که این امر باعث ایجاد هزینه اضافی و هم از بین رفتن بخشی از اسکلت می شود.پایین آمدن کیفیت جوشکاری در دمای پایین ساختمانهای معمولی که اتصالات آنها با روش جوش کاری های سنتی و غیر علمی توسط افراد غیر مجرب صورت می پذیرد دارای کم ترین استاندارد لازم می باشند وعدم رعایت نکات استاندارد
درعمل جوشکاری باعث پایین آمدن کیفیت آن می شود . به عنوان نمونه اگرجوشکاری در دمای کمتر از 5 درجه صورت بگیرد اختلاف دمای قابل توجهی بین حرارت جوش و آهن به وجود آمده و باعث ایجاد حفره های ریز در سطح جوشکاری شده و مانع از روی دادن اتصال استاندارد و قابل قبول بین سازه ها خواهد شد .مشکل و معایب دیگر جوشکاری در مقایسه با سازه های پیچ و مهره ای یکی دیگراز قابل توجه ترین معایب جوشکاری چرب شدن آهن در اثردوده مونوکسید کربن است و عمل جوش بر روی سطوح چرب باعث پایین آمدن کیفیت جوشکاری می شود البته با تمیز نمودن مداوم و با استفاده از حلال های مناسب این مشکل تا حدودی برطرف خواهد شد ولی باز هم این عمل مستلزم هزینه و وقت اضافی خواهد شد.مشکل دیگر اینکه چنانچه سرعت باد بین 1 تا 7 کیلومتر در ساعت باشد جوشکاری به درستی صورت می گیرد اما در صورتی که سرعت باد بالا رود پاشش صورت
گرفته و عمل درستی انجام نمی پذیرد . یکی دیگر از عمده ترین مشکلات در جوشکاری نوع و نحوه استفاده از الکترودها وتنظیم مقدارمناسب ولتاژ ورودی برای جوشکاریست . فرد جوشکار باید کاملا و علمی بداند از چه الکترود مناسبی برای کار خود استفاده نماید و به چه میزان ولتاژ برق کار خود را با نوع الکترود و نوع محل اتصال تنظیم و همخوانی نماید بنا براین نمی توان با یک دستگاه و یک ولتاژ از هر سیم جوشی استفاده نمود نکته دیگر اینکه در ساخت و سازهای ما از ” اون” در جوشکاری استفاده نمی شود . “اون” یک محافظ کوچک است که الکترودهای گرم شده در آن نگهداری می شود و رطوبت به وجود آمده در الکترودها را برطرف می نماید ولی متاسفانه در جوشکاری های برج ها هم از این وسایل استفاده نمی شود .
پیچ و مهره سرو صدا ندارد در ساختمانهای سنتی برای جوشکاری از دیزل ژنراتورهایی استفاده می کنند که با گازوئیل کار می کنند و اغلب سرو صدای زیادی دارند که این امر باعث نا رضایتی ساکنان آن حوالی می شود اما در اتصال های پیچ و مهره ای دیگر صداهای از این قبیل تولید نمی شود و همچنین روند سرعت کار نیز افزایش می یابد.